BLOG-2

Megkezdve: 2011. március 14-én.
A régebbi bejegyzéseim a baloldali Blog-1 gombra kattintva érhetőek el!

Összesen: 186 bejegyzés


A Blog-archívum oldalon van az összesített lista a bejegyzéseimről!
Bookmark and Share


Itt is elérhettek: orbanlaszlo.hu
Share

2012.02.05. 20.50.
186. -10 FOKVégre esett egy kis hó! Nem túl sok, de tél van, hát essen! Az, hogy ezt mekkora cirkusz és felhajtás előzte meg, az most lényegtelen, egyébként elszomorító! De nem erről akarok most írni!
Ebéd után, mint rendes apuka, szánkózni vittem a legkisebbet. Amíg ő csúszkált, nekem volt időm fázni és gondolkodni. Hideg volt, -10 fok, volt már ennél sokkal hidegebb is, de én ma nagyon fáztam. Eszembe jutott valami! Lehet, hogy a történelemkönyvek ebben is hazudnak? Vajon hihető az, hogy az "őskori" ember néhány állatbőrrel betekerve túléli az ilyen, sőt az ennél jóval hidegebb telet egy szintén jéghideg barlangban? Alig hinném... Számoljunk egy kicsit: vajon mennyi fát kellett felhalmozni, és mekkora tüzet kellett rakni ahhoz, hogy az egész közösségből senki se fagyjon meg? A szabad tűz ugyebár korántsem olyan hatékony melegítő mint mondjuk egy kazán a hozzávaló radiátorokkal!

Hihető az, hogy pár kiló, nyáron összeszedett bogyóval húzták ki ősztől-tavaszig az "ősemberek"?
Én ezt erősen kétlem!

2011.12.31. 21.40. 185. BÚÉK - 2012.2011.12.29. 14.40. 184. MAGYARÁZAT


Bizonyára észrevettétek, hogy a 155-ös után a 183-as blogbejegyzés következik! Ennek prózai oka van, a tárhelyszolgáltatóm januártól fizetőssé teszi a szolgáltatást, emiatt csak egy honlapot üzemeltetek tovább! Ezt, amelyik már úgy a szívemhez nőtt! De, hogy ne vesszen el az a sok minden, amit más honlapokon adtam közre, ezért beillesztettem az ottani bejegyzéseket ebbe a honlapba. A Blog-3 oldalon vannak a kimenekített bejegyzések, és, mivel most már három oldalon vannak blog-bejegyzések, létrehoztam a Blog-archívum oldalt, ahol lehet válogatni köztük!


2011.12.29. 13.50. 183. NEKEM MINDIG CSAK A FAROS!


Nekem csak a faros jön be! Imádom azokat a gömbölyű formáit, a selymesen ívelő vonalait, imádom a formás seggét, a hatalmas, gyönyörű ütközőjét, nem tudok betelni vele! Legszívesebben egész nap simogatnám! Lenyűgöző a robosztus, mindent túlélő, önhordó karosszériája, a félig szinkronizált ötfokozatú váltója, a nemesen egyszerű, mégis kifinomultan kultúrált, számomra tökéletes belvilága. Úgy tökéletes, ahogy van! Imádom!
   


2011.12.25. 20.55. 155. BOLDOG KARÁCSONYT!


Mindenkinek áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok! Fogadjátok tőlem sok szeretettel ezt a gyönyörű karácsonyi dalt, három kivételes előadó tolmácsolásában!Persze, (mivel rendes vagyok) azokra is gondoltam, akiknek az angolszász "kultúra" számít csak, sajnos ők is sokan vannak kis hazánkban, nos nekik pedig az alábbi kis videóval küldöm üdvözletemet!2011.12.01. 12.55. 154. SOSEM VOLTAM FINNUGOR!


Itt az ideje, hogy megmagyarázzam a címlapon található jelmondatot: „Az igazság létezik, csak a hazugságot kell kitalálni!” Így szól, egy könyvben olvastam, és azonnal tudtam, hogy ez tökéletes mondat! Tökéletesen kifejezi azt, ami itt van! Illetve azt, ami itt nincs! Nincs múltunk, nincs jövőnk, csak buborékszerű, bizonytalan jelenünk van, és azt sem mi irányítjuk! Gonosz, rosszindulatú bankok, beképzelt, félművelt, kicsinyes, szolgalelkű bankárok, politikusok, vezetők húznak le minket a víz alá, pontosan kiagyalt, gonosz tervek szerint! Elveszik, elvették a Magyarságtól a reményt, a munka becsületét, egymás megbecsülését, a hitet, a reményt!

Évtizedek óta hülyeségekkel tömik az emberek fejét, már ott tartunk, hogy azok is elhiszik, akik tanítják! És ez a legszomorúbb, így végképp alig maradt esély!

Csak egy példát hozok most fel: már minden értelmes, kutató, gondolkodó és odafigyelő ember tudja, hogy az egész finnugor elmélet egy hazugság! A Habsburgok által kitalált nemzetromboló félrevezetés! Ezt a baromságot ők találták ki, és innen már csak egy lépés volt, hogy bogyógyűjtögető, erőszakos, vándorló hordává kiáltsanak ki minket! Pedig az igazság teljesen más! Mi már akkor itt voltunk, amikor Európa mai népei még csak nyomokban sem léteztek!

Emberek ébredjetek fel! Mi magyarok legalább 40 000 (negyvenezer!!!) éve élünk a Kárpát-medencében, ez a föld az emberiség őshazája, a tudás bölcsője! Itt éltek öröktől fogva a magyarok, hívhatjuk őket akár hunoknak, szkítáknak, avaroknak, székelyeknek, csángóknak, jászoknak, kunoknak, bárminek, mind MAGYAR volt! A mi népünk egy olyan tudás birtokában volt, ami a Föld összes népe fölé emelte nemzetünket! Az ősi, eredeti magyar lélekben ismeretlen fogalom az árulás, az erőszak, a hitetlenség, a hazugság, a kapzsiság, az önzés! És éppen ezért vagyunk útban a világot felforgató, tönkretevő erőknek! Kell nekik a földünk, a hazánk, itt akarnak élni, mert nincs a bolygón még egy ilyen egységes, tökéletes földrajzi egység, mint a Kárpát-medence! Itt nincsenek hurrikánok, itt nincsenek szökőárak, itt gazdag, zsíros, jól termő föld van, itt van a világ legnagyobb édesvízkincse, tökéletes hely az életre!

Közeleg egy újabb háború, bele fogják keverni ismét a fél világot, de most már a végső céljukat akarják majd elérni vele, elvenni tőlünk az országunkat! Még tehetnénk ellene, még talán megvédhetnénk országunkat, nemzetünket, de nem így!

Ébredni kellene, összefogni, az ősi erényekkel felvértezve harcba szállni a nemzetrontó, hazaáruló, ellenséges erők ellen! Van esélyünk, a történelem már számtalanszor bebizonyította, hogy a magyar katona, a magyar nép még a túlerő ellen is tud győzedelmesen küzdeni! Ne adjuk fel!


2011.11.25. 20.00. 153. KLARINÉT


Ma volt a VIII. Megyei Fafúvós Fesztivál. Ezen a versenyen csak a legjobbak indulhatnak, tehát az, hogy mindkét fiam indult, már önmagában is elismerése a munkájuknak! Nagyon ügyesek voltak, sőt Berci idén is (!!!) ezüst minősítést kapott! Büszke vagyok Rájuk, gratulálok nekik!

 


 
2011.11.05. 23.00. 152. PORVA ÉS CSESZNEK


Az őszi szünetben két napot a Bakonyban töltöttünk, és két kirándulásról is készítettem képeket, ezeket láthatjátok most. A porvai kirándulást kicsit elméreteztük, majdnem 20 km-t gyalogoltunk, de büszke vagyok a gyermekeimre, egy zokszó nélkül bírta mindenki, még a hat és fél éves is! Nagy szó ez a mai világban, amikor a gyerekek (és a szüleik!) 50 méter gyaloglástól is kidöglenek, és mindenki csak nyafogni bír...CsesznekPorva


2011.09.13. 13.00. 151. A GARNÉLÁK ÉS A BROKKOLI

A garnélák szeretik a friss zöldségeket. Szükségük is van rá, fontos nyomelemek, vitaminok kerülnek így a szervezetükbe. Rendszeresen adjunk nekik, az utolsó falatig eltüntetik majd!

     


2011.08.06. 12.10. 150. SZÁZEZER LÁTOGATÓ!


Megtörtént az ünnepi esemény: itt járt a 100 000. látogató!2011.07.26. 23.50. 149. KEMÉNY MECCSEK
Nem véletlenül adtam ezt a címet ennek a bejegyzésnek! Ma megvertük az USA-t, de csak egy góllal, és csak azért, mert mi jobbak vagyunk! Kemény Dénes a VB kapcsán egyenesen hülye bírói ítéletekről beszélt, már nem első ízben, és nem tudhatjuk, hogy a következő, szerbek elleni csatában, az amúgy is nehéz mérkőzést mennyire keseríti meg valami ökör bíró, részrehajló, gonosz, ellenséges ítélkezése! Már régen akartam kérdezni: hol van ilyenkor a magyar sportdiplomácia? Van olyan? Miért nem intézik el, hogy magyar mérkőzésen ne lehessen szlovák, román, szerb bíró!?
Kemény mérkőzéseket addig is vívnak játékosaink, sőt már az utánpótlás is: a fiaim a hétvégén részt vettek egy tornán, ahol egy korosztállyal nagyobbakkal játszottak, edzés címén! Ez 2-3 évvel nagyobb, erősebb fiúkat jelent. Küzdöttek becsülettel, jó meccsek voltak, íme pár kép:

   
   

2011.07.22. 18.55.
148. 555 ÉVJeles nap a mai! 555 évvel ezelőtt, a mai napon arattunk világraszóló győzelmet a törökök felett Nándorfehérvárnál! Szilágyi Mihály hősiesen védte a várat a közel 3 hétig tartó ostrom ellen, majd 22-én kitört a várból és egyesülve Hunyadi János és Kapisztrán János csapataival, megverték II. Mehmed szultán tízszeres túlerőben lévő seregét! Ezek után a török 70 évig nem próbálkozott Magyarországgal...
Van olyan ország, amelyik nem létezik még 555 órája sem... (Dél-Szudán)
A többiről ne is beszéljünk, ezt a csatát is egyedül vívtuk meg, szokás szerint nem segített senki, de győztünk! Szóval, van itt mire emlékezni!
2011.07.20. 18.45.
147. KIÉGETT IZZÓK


Érdekes és szomorú megfigyelést tettem a nyaralás alatt: 600 km alatt 65 olyan autó jött szembe, amelyiknek ki volt égve az egyik fényszórója! És ezt a számot növelni kellene, tekintve, hogy azért zömmel nappal autóztunk! Elszomorító! Ennyi igénytelen, nemtörődöm, felelőtlen embert! Mindezt akkor, amikor minden benzinkúton, majd' minden boltban, interneten, bárhol lehet venni izzót, amikor egy izzócseréhez már rég nem kell szétszerelni az autót, amikor a forgalom sűrűsége és sebessége miatt kiemelten fontos lenne, hogy jól lásson és jól látszódjon...

2011.07.19. 22.45.
146. NYARALTUNK


Megvolt az idei nyaralás is! Kifogtuk a legjobb időt, ami eddig volt, sokfelé jártunk, jól éreztük magunkat, egyszóval jó volt!
Íme pár kép ízelítőül:

   
   
   

2011.06.03. 11.40. 145. CRS - VÖRÖS KRISTÁLY GARNÉLA


CRS: Crystal red shrimp - Vörös kristály garnéla. Ők az új szerzeményeim, az egyik új akvárium csak az övék. Bátran kijelenthetem, hogy nincs a földön olyan garnélatartó, aki ne álmodott volna róla, hogy CRS garnélákat tartson! Nekik már speciális víz kell, a körülményekre is sokkal jobban oda kell figyelni, így nem kezdőknek való garnélák, de aki eljut eddig a pontig, az innentől másként tekint majd az akváriumra!

   
   


2011.05.26. 14.00. 144. GARNÉLATORONY / SHRIMPTOWER


Elkészültem a nagyszoba állatkertté alakításával! Beüzemeltem a "garnélatorony" összes akváriumát! Bár még nem mindegyikben laknak garnélák (várom, hogy beálljon a víz), és a világítást is csak félig csináltam meg, de kész van! Íme:

 


2011.05.15. 15.20. 143. EGY ÚJABB MEGNYERT BAJNOKSÁG

A fiaim és a csapat megnyerte a Dunántúli Gyermek II. Vízilabda Bajnokságot! Remek teljesítménnyel, okos, szép játékkal, megérdemelten nyertek! Gratulálok nekik! A mérkőzés után a fiaim is nyilatkoztak a TV-nek!

 


2011.05.14. 22.24. 142. SZÜLETÉSNAPOMRA


Valamikor réges-régen a Beatrice feldolgozta József Attila egyik remek versét, most egy kicsit ideidézem, jó?
Így szól:
"Negyven éves lettem én, meglepetés e költemény
 Ajándék, mellyel meglepem ide idézett szellemed.
 Nekünk az Erdős Péter úr elvtársa Horger Antal úr,
 A nap alatt nincs semmi új, kellene már egy kis remény!
 Negyven évem elszelelt, remélem nem hiába telt,
 Ha kell, most előlről kezdem, mert nem tudták elvenni a kedvem!
 Öregesen ballagunk a nem létező jövő felé,
 Már tíz éve ordítjuk, hogy sürgősen kell valami új!
 A hont kivont szablyával óvták ellenem,
 Eltanácsolták a Nem kell versemet, lazán, hazám...
"
2011.04.27. 16.45.
141. VICC-Mondj egy egybetűs családtagot!
-Nagyi.2011.04.27. 15.58.
140. ÚJ OLDALEgy új oldalt készítettem, egy helyre gyűjtöttem a fiaim klarinételőadásain készült néhány videót. Nagyon jól fújják, ügyesek, nekem nagyon tetszik! Ízelítőül egy közös darab, az új oldalt pedig megtaláljátok itt.


2011.04.16. 18.20.
139. TEREPMINTÁS GARNÉLÁKNem minden garnéla egyszínű. Többségük foltos, pöttyös, csíkos. Remekül néznek ki, tökéletes álcázóminták borítják a testüket. Íme két kevéssé jól sikerült fénykép:


 


2011.04.16. 13.55.
138. RED CHERRY GARNÉLÁIM ÉS A SPENÓTGarnéláim első számú kedvence: a spenót. Bármikor, bármennyit képesek megenni, az utolsó falatig eltüntetik az összes levéldarabot.


2011.04.16. 13.25.
137. ÚJSZÜLÖTT SÜGÉREIMAnyai szájköltő sügéreim egyik eredményes ívásának eredményei láthatóak az alábbi filmen. A kis sügérek az anyjuk szájában növekednek, amíg elérik a biztonságos méretet. Időnként kiengedi őket egy kis sétára, ezt örökítettem meg.
2011.04.14. 21.25.
136. GARNÉLÁIM KUKORICÁT MAJSZOLNAK


A következő videón az látható, amint Red Cherry garnéláim a vacsorára kapott kukoricát majszolják. A film érdekessége, hogy remekül megfigyelhetők a terhes garnélák, jól látszanak a peték, és az is, hogy az egyik kismama sárga petéket hordoz, a másik pedig zöldeket!


2011.03.27. 21.50.
135. KÖZELEG A 100 000.!Közeleg a nagy nap, amikor meglátogatja a honlapomat a 100 000. látogató!2011.03.26. 12.15.
134. RED CHERRY GARNÉLÁIM ÉS A ZÖLDBORSÓ2011.03.19. 18.58.
133. A HÉT VICCEMi a nyomtató feladata?
Lassítja a papír haladását a szemetes felé!

2011.03.15. 22.24.
132. MIT IS MONDHATNÉK?Lehet, hogy nekem nem kellene semmit sem mondanom, lehet, hogy pontosan ki sem tudnám fejezni, amit mondani szeretnék! Egy ideje már nem írok semmiféle ünnepről, semmilyen aktuálpolitikai eseményről, napi dologról. Ennek is oka van, mint ahogy oka van annak is, hogy velem együtt sokan visszavonultak a mából, elég volt a becstelenségből, a hazudozásból, elég volt, hogy mindig a torkomra lépnek!
A mai ünnepről: igazából örülnöm kellene, hogy nem azok mondtak ünnepi beszédet az orosz túlerő által leigázott Magyarországról, akik a röpke száz év múlva újra bekövetkező orosz megszállásnak (és mindannak, ami ezzel jött!) tapsoltak, évtizedeken át! Ilyen ünnepséget is végighallgattam már, nem is egyet! Elég is volt egy életre belőlük!
Mégis, valahogy nem sikerült ez a mai sem... Kicsit propagandaízű volt, kicsit lapos, kicsit semmitmondó, kicsit mellébeszélő...
Senkit sem zavarnak az igazi problémák?
Csináltam pár képet, legyetek ott velem Ti is!
   
   2011.03.14. 21.15.
131. ITT A FOLYTATÁS!


Miért itt folytatom? Semmi különös oka nincs, csupán annyi, hogy az előző oldal már akkorára nőtt, hiszen 130 blogbejegyzés van benne, képekkel, videókkal, hogy már nehézkes lett a szerkesztése. Ezért egy új oldalon folytatom tovább a blogolást! Természetesen továbbra is elérhető az összes régebbi bejegyzés!Copyright © 2007-2021, Orbán László, ol3.fw.hu - Minden jog fenntartva! All rights reserved!